Om os

Koncept

De fleste kender drinken Gin&Tonic og ved måske også, at ordet Tonicum betyder Styrkende Middel på latin. Tonicum bliver til Tonica i flertal – og dermed er vores grundidé klar: Vi laver produkter, der tager sit udgangspunkt i at styrke vores kunder og dermed også patienterne.

Vi vil under ingen omstændigheder tilbyde dig såkaldt avanceret teknologi blot for teknikkens egen skyld. Hvis opgaven bedst løses med sejlgarn og tape – er det netop det, vi vil anbefale, også selvom du så ikke får brug for vores assistance.

I stedet baserer vi vores løsninger på tilgængelig teknologi: På denne måde kan vi nemlig udvikle produktet relativt hurtigt og dermed øge chancen for succes. Sidst men ikke mindst sikrer vi dermed også, at produktet efterfølgende kan produceres!

Historien om Tonica

Tonica Elektronik blev etableret i 1991 på Frederiksberg i en nedlagt grønthandlerbutik på bare 60m2. Til trods for de beskedne rammer var der rigeligt plads til ”store tanker” – så allerede dengang blev konceptet med ”Styrkende Midler” formuleret. Virksomhedens første produkt kom på markedet i 1992; en magnetstimulator med navnet MagPro. Siden har MagPro–navnet opnået anerkendelse på verdensplan. Vi har produceret mere end 1.200 systemer og har i dag en eksportandel på 98%. Vi udvikler og producerer stadig magnetstimulatorer og tilbehør, i dag cirka 20 gange så mange maskiner som i 1992. Tonicas største ”kunde” er i dag søsterselskabet MagVenture, som blev dannet i 2007. Fra MagVenture sælges produkterne overalt i verden via et omfattende distributørnetværk

I 1994 flyttede vi til Farum nord for København, hvor vi fik hele 600m2 til rådighed. Hermed var der skabt plads til fortsat vækst, og arealet blev fyldt godt op de efterfølgende år

Diagnoseapparat til urinvejssygdomme

I 1995 udviklede vi et apparat til diagnosticering af urinvejssygdomme. Det var et fuldt integreret målesystem med en – på det tidspunkt – meget moderne anvendelse af et TFT-display. Systemet, som blev en stor succes, blev udviklet via en OEM-aftale med Medtronic. Med mere end 30.000 ansatte er Medtronic en af verdens største virksomheder inden for medikoteknik. Efterfølgende kom Tonica med en storebror til dette apparat, der også blev en succes. I alt nåede vi at producere omkring 2.500 apparater for Medtronic, før vores veje skiltes i 2002.

ISO-certificering med mere

I 1998 blev vi ISO 9001-godkendt. Det har vi siden bygget ud i flere omgange, så vi i dag er EN13485-certificeret, selv må CE-mærke vores produkter, har UL-godkendelser samt råder over en række af egne FDA-godkendelser.

Anæstesiudstyr til Philips

Siden 2002 har Tonica i et tæt samarbejde med Philips udviklet og produceret udstyr til anæstesi.

Vi flytter – igen!

I år 2000 flyttede vi igen til større lokaler, denne gang på Lucernemarken i Farum, hvor vi stadig holder til.
Siden vi flyttede ind har vi gradvist overtaget hele bygningen, så vi i dag råder over samtlige 1.860 m2 - og de er i dag ved at være fyldt godt ud!

Hudbehandlingsudstyr til Ellipse

Siden 1998 har vi i samarbejde med Ellipse udviklet og fremstillet delsamlinger til hudbehandlingsudstyr baseret på kraftige lyspulser. I 2004 udviklede Tonica desuden en ny hardwareplatform til Ellipses high-end apparater. Sammen med Ellipse har vi efterhånden sendt mere end 2.500 apparater ud på verdensmarkedet. Vi arbejder fortsat med Ellipse og glæder os over virksomhedens gode renommé i markedet.

Tonica Elektronik A/S - Lucernemarken 15 - 3520 Farum - E-mail: sales@tonica.dk - Telefon: (+45) 4499 8444 - Fax: (+45) 4499 1544